Om Barnas Kulturfestival

Vi vil tilby barn og deres familier
mange leke og aktivitetsmuligheter samlet på et og samme sted.

Alle skal kunne finne noe de synes er morsomt, og forhåpentligvis også leker og aktiviteter de ikke har til hverdags.

Barnas Kulturfestival skal være et sted hvor barna har det morsomt fra de kommer til de går. Barnelatter og fornøyde foreldre skal prege Hellerudsletta denne helgen!

Følgende verdier ligger til grunn for festivalen:
  • Oppfinnsomhet
  • Inspirasjon
  • Delaktighet
  • GledeOppfinnsomhet

Barn og voksne vil få muligheten til å oppdage nye kreative sider ved seg selv.  Det er hevdet at kreativitet er en treningssak - og om det er tilfellet så er Barnas Kulturfestival det rette stedet å trene på!


Inspirasjon

På Barnas Kulturfestival trenger ikke barna være rolige og sitte pent. Her skal man hoppe, løpe, danse, klatre, synge og le.
Det gjelder for øvrig foreldrene også. Vi tilbyr et bredt utvalg idretts og friluftsaktiviteter i tillegg til aktiviteter innen kunst, musikk, håndverk og mye mer. Det blir også mye god underholdning fra scenene.


Delaktighet

Alle som har lyst skal få muligheten til å være med. Vi ønsker å integrere flerkulturelle grupper og minoritetsgrupper.
Det er også meningen at foreldre og andre voksne skal kunne delta sammen med barna i noen av aktivitetene på barnas premisser.
Den som er med og deltar får mest igjen!


Glede

Barnas Kulturfestival skal være gøy!
Gøy for barn, foreldre og alle som er involvert i prosjek-
tet. Suksessfaktoren måles i barnelatter og fornøyde foreldre. Alle foreldre som føler for å la barnet i seg komme frem vil få nok av muligheter ‚ og kanskje barna får seg en ekstra god latter også.


Bakgrunn

Barnas Kulturfestival ble for første gang arrangert på Ballerud Gård i Bærum 1989. Besøkstallet det året var ca 1500 barn og voksne. Som andre barn har den etter hvert vokst seg stor og i 1995 ble den for første gang arrangert på Kalvøya for 10.000 besøkende.

I 2003 satte vi ny publikumsrekord med 45 000 besøkende.[ Tilbake ]